Sarkozy, lovitură pe scena politică din Franța

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy (2007-2012) a câștigat sâmbătă șefia partidului Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP). Alegerile au avut un nivel record de participare - aproximativ 64,5%, potrivit Le Figaro. UMP are peste 280.000 de membri.

Contracandidații lui Sarkozy, Bruno Le Marie și Herve Mariton, au avut un scor de 29,18%, respectiv 6,32%. Fostul premier Le Marie a obținut un procent considerabil, un semnal pentru Sarkozy că nu va avea un spațiu de manevră foarte mare și că va trebui să facă eforturi pentru coeziunea partidului.

Nicolas Sarkozy, în luptă pentru președinția Franței. Primul pas, șefia partidului său

În 2012, înaintea înfrângerii usturătoare în fața socialistului Francois Hollande, Sarkozy le spunea jurnaliștilor că se va retrage "cu siguranță" din viața politică dacă nu va obține al doilea mandat. "Îmi voi schimba complet viața și nu veți mai auzi de mine", spunea el.

Acum Sarkozy își dorește să fie candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din 2017, în ciuda multiplelor probleme penale. Anul acesta, liderul gaullist a devenit primul președinte din istoria celei de-a Cincea Republici care este reținut într-un dosar de corupție.

Sarkozy a părăsit Palatul Elysee în 2012, după ce a fost învins de socialistul Francois Hollande, având o cotă ridicată de impopularitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel