Sânziene, tradiții și superstiții. Nici bărbații nu scapă ușor

În fiecare an, pe 24 iunie, se sărbătoresc Sânzienele, fiind cunoscute în mitologia românească drept zânele rele din clasa ielelor, sinonime cu Drăgaicele.

Tradiții și superstiții de Sânziene. Sânzienele sunt deţinătoare ale unor puteri magice. Ele investesc plantele şi mai ales florile ce le poartă numele cu proprietati magice, făcându-le apte pentru a veni în ajutorul celor care îşi doresc iubirea.

Tradiții și superstiții de Sânziene. Fetele își pun flori de Sânziene neîmpletite sub căpătâi. În acea noapte, ele își vor visa ursitul. Dacă cununa va fi purtată în păr sau în sân (de fecioare sau tinere neveste), acestea vor deveni atrăgătoare și drăgăstoase. Înainte de răsăritul soarelui, fețele și flăcăii se apropie de ocolul vitelor. Cununile sunt aruncate în coarnele vitelor. Dacă gingașa coroniță se oprește în cornul unei vite tinere, fata se va mărita cu un tânăr, iar dacă se oprește în cornul vitei bătrâne, ursitul va fi om în vârstă.

Tradiții și superstiții de Sânziene. Sânzienele sunt cele care aduc vara rod pământurilor, noroc, sănătate și copii frumoși femeilor căsătorite, alinare și tamăduire celor bolnavi și aflați în suferință, protecție față de furia naturii.

Tradiții și superstiții de Sânziene. Sunt numeroase obiceiurile și tradițiile legate de această sărbătoare. Diferă de la o zonă la alta și multe dintre ele sunt puse în legătură cu iubirea, căsătoria și ursita omului.  

Tradiții și superstiții de Sânziene. În anumite zone, coronițele de sânziene sunt puse la un loc ferit în grădini și spaţii deschise. Dacă dimineața florile sunt încărcate de rouă însemnă că Sânzienele ți-au hărăzit o căsătorie în anul respectiv. Prin urmare, fii foarte atentă la ceea ce visezi în noaptea dinspre 23 spre 24 iunie. Se spune că visele din această noapte sunt frânturi din viitor și realitate.

Tradiții și superstiții de Sânziene. Exista superstitia conform careia persoanele care nu le sarbatoresc corespunzator aceasta zi vor ajunge sa supere Sanziene. Acestea se razbuna pe femeile care nu sarbatoresc aceasta celebrare, pocindu-le gura. Totusi, nici barbatii nu scapa usor. Cei care au jurat stramb sau au facut unele fapte rele vor suferi pedepse ingrozitoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel