Salah, ales cel mai bun jucător african

Mohamed Salah
Mohamed Salah

Mohamed Salah este primul jucător egiptean care câștigă trofeul de „cel mai bun jucător african", după 34 de ani. Salah i-a devastat pe senegalezul Sadio Mane de la Liverpool și pe Pierre-Emerick Aubameyang. 

Salah a primit trofeul într-o festivitate organizată la Accra, de Confederaţia Africană de Fotbal. 

„Anul 2017 a fost unul incredibil pentru mine, în care am trăit momente de neuitat alături de colegii de naţională. Este un trofeu important pentru mine şi un moment special în cariera mea. Vreau să-l dedic tuturor copiilor din Africa şi din Egipt. Vreau să le spun să nu înceteze niciodată să viseze, să nu înceteze niciodată să creadă", a declarat Salah în momentul în care a primit trofeul.

Mohamed Salah are 25 de ani. A ajuns în fotbalul mare în 2014, odată cu transferul la Basel. Vara trecută a fost cumpărat de Liverpool de la AS Roma contra sumei de 40 de milioane de euro. Salah a avut evoluții foarte bune la echipa de club, reușind 17 goluri în 22 de etape din campionat, dar şi 5 goluri în 6 partide din Champions League. De asemenea, a fost un jucător determinant în campania de calificare la Mondialul de anul acesta. Egiptul s-a calificat la un turneu final după o absenţă de 28 de ani, iar Mohamed Salah a marcat golul decisiv în minutul 95 al duelului cu Congo.

Mijlocașul de bandă a mai evoluat Arab Contractors SC, Chelsea și Fiorentina, are 32 de goluri în 56 de selecții la națională și este cotat la 80 de milioane de euro de Transfermarkt.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel