S-a întâmplat astăzi - 16 aprilie. Cabinetul olandez a demisionat în masă în urma unui raport oficial

Foto: Pixabay, de Michael de Groot
Foto: Pixabay, de Michael de Groot

Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 16 aprilie:

1912 - Harriet Quimby, prima femeie americană care a obținut licența de pilot, a devenit prima femeie care a zburat cu avionul peste Canalul Mânecii, din Anglia în Franța.

1941 - În al Doilea Război Mondial, trupele germane au intrat în Sarajevo, în Iugoslavia, și au distrus principala sinagogă.

1951 - Submarinul britanic Affray a naufragiat în Canalul Mânecii, soldându-se cu pierderea a 75 de vieți.

1982 - Regina Elizabetha a proclamat noua constituție a Canadei, ruptură care a încheiat ultimele legături coloniale cu Marea Britanie.

1992 - Contabilul italian Carlo De Benedetti și alte 32 de persoane au fost găsite vinovate de fraudă în legătură cu prăbușirea în 1982 a Băncii Ambrosiano.

1996 - Un tribunal italian l-a găsit pe fostul prim-ministru Bettino Craxi vinovat de corupție și l-a condamnat la opt ani și trei luni de închisoare.

2002 - Sindicatele au paralizat mare parte din Italia, organizând prima grevă generală pe durata întregii zile în 20 de ani pentru a protesta împotriva reformelor guvernamentale în domeniul muncii.

2002 - Cabinetul olandez a demisionat în masă în urma unui raport oficial care condamna eșecul Olandei de a preveni masacrul de la Srebrenica, cea mai gravă atrocitate din războiul din Bosnia.

2005 - Președintele Pakistanului, Pervez Musharraf, a sosit în India pentru un weekend de rugăciuni, discuții de pace și cricket, prima sa vizită după un summit dezastruos în 2001.

2012 - A început procesul pentru împușcăturile norvegienei Anders Behring Breivik, urmărind atacurile din 2011 din Oslo și insula Utoya.

2015 - Cel mai mare insert publicitar din lume al unui ziar a fost publicat, prezentând un Audi A3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel