Rușii care scapă de mobilizarea lui Putin. Cei care au aceaste meserii nu vor fi trimiși la război

Rușii care scapă de mobilizarea lui Putin. Cei care au aceaste meserii nu vor fi trimiși la război / Foto: Pixabay, de ThePixelman
Rușii care scapă de mobilizarea lui Putin. Cei care au aceaste meserii nu vor fi trimiși la război / Foto: Pixabay, de ThePixelman

Rusia a publica lista de specialități pentru scutirea de la mobilizarea parțială a lui Putin.

Ministerul Dezvoltării Digitale al Federației Ruse a aprobat o listă de specialități în domeniul IT și comunicații, care fac obiectul scutirii de la mobilizare parțială, transmite serviciul de presă al departamentului. Ordinul respectiv a fost postat pe canalul oficial de Telegram al ministerului, scrie Interfax.

Pe lângă domeniile de specialitate de formare, lista include specialități precum psihologie, sociologie, comerț, publicitate și relații publice, jurnalism, lingvistică, design, administrație de stat și municipală etc. Astfel, cei care au astfel de meserii vor scăpa de mobilizare și nu vor fi trimiși la război în Ucraina.

Există și excepții

"Nu uitați că faptul că aveți o specialitate corespunzătoare listei și un loc de muncă într-o organizație IT acreditată sau în telecomunicații nu vă dă automat dreptul la scutirea de recrutare. De asemenea, este necesară îndeplinirea unor condiții specifice", se spune în mesaj.

După cum a menționat serviciul de presă, lista a fost întocmită pe baza propunerilor de la asociațiile din industrie și companiile de bază. Ministerul a explicat ce trebuie făcut pentru a transmite informații despre angajații companiilor IT acreditate și ai operatorilor de telecomunicații care îndeplinesc cerințele pentru a nu fi implicați în serviciu în cadrul mobilizării parțiale la Serviciile de Stat.

Cum se obține scutirea de la mobilizarea militară



Potrivit autorităților ruse, pe 27 septembrie, Serviciile de Stat vor lansa "un serviciu de colectare a informațiilor despre angajații companiilor IT acreditate și ai operatorilor de telecomunicații care nu ar trebui să fie implicați în serviciul militar în cadrul mobilizării parțiale".

"Practic nu este timp de testare, el vom lansa din mers", mai notează sursa citată.

Se indică faptul că cererea va fi generată chiar de angajat, dar trebuie să fie însoțită de un formular de confirmare care arată că acesta îndeplinește cerințele necesare, semnat prin semnătura electronică a directorului general al organizației.

"Fără el, nu se va putea depune o cerere", notează Ministerul Dezvoltării Digitale. În plus, acest formular trebuie obținut înainte de a aplica.

Cei fără studii superioare nu vor primi scutirea



Luni, șeful Ministerului Dezvoltării Digitale Maksut Shadayev a declarat că marți se va deschide un formular pentru cererea de scutire de mobilizare parțială la Serviciile de Stat. Acesta va fi completat de profesioniști IT care îndeplinesc criteriile. Ministrul a subliniat că dacă un angajat nu își găsește specialitatea în listă, o va putea adăuga la completarea formularului la Serviciile Statului. Listele de angajați pentru scutire de mobilizare vor fi transferate de către Ministerul Dezvoltării Digitale Statului Major.

Pe 23 septembrie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că în cadrul mobilizării parțiale nu sunt implicate anumite categorii de cetățeni care lucrează în domeniul IT, informației și comunicațiilor, mass-media, în organizații care asigură stabilitatea sistemului național de plăți și a infrastructurii pieței financiare.

Așa cum se precizează în comunicatul Ministerul Dezvoltării Digitale al Rusiei, angajații companiilor IT acreditate, operatorilor de telecomunicații și mass-media vor putea primi dreptul la amânare de la mobilizarea parțială dacă au studii superioare și sunt angajați cu normă întreagă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel