Război comercial internaţional. Reacţia Rusiei

Dmitry Medvedev, foto: facebook / @Dmitry.Medvedev
Dmitry Medvedev, foto: facebook / @Dmitry.Medvedev

Rusia reacţionează la restricţiile comerciale impuse de Statele Unite.

 

Premierul rus Dmitry Medvedev a semnat o decizie ce prevede taxe vamale suplimentare de 25-40% la unele importuri din SUA, ca răspuns la impunerea de către Washington a unor tarife vamale, a anunţat vineri Ministerul Economiei de la Moscova, transmite Reuters.

Taxele vamale suplimentare se vor aplica importurile de fibră optică, echipamente folosite la procesarea metalelor, foraje, construcţia de autostrăzi, industria minieră, a ţiţeiului şi gazelor, a precizat Ministerul Economiei.

Înlocuitori ruseşti

Rusia va impune taxe la bunurile pentru care există înlocuitori ruseşti, a afirmat ministrul Economiei, Maxim Oreshkin.

Acesta a adăugat: 'Pagubele provocate de restricţiile comerciale ale SUA asupra exporturilor ruseşti sunt estimate la 537,6 milioane de dolari. Măsurile anunţate vineri vor permite Rusiei să acopere o parte din aceste pierderi, aproximativ 87,6 milioane de dolari'.

Importuri din China, afectate de taxe noi

SUA au anunţat vineri că au început să aplice tarife vamale pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari. În replică, China a început să impună la rândul său tarife vamale pentru importurile americane. Agenţia de presă Xinhua precizează că tarifele impuse de China pentru importurile americane sunt de 25%, similar cu cele impuse de Washington pentru produsele chineze.

Vezi şi: SUA - China, cel mai mare război din istoria economică. "A început"

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24