Rusia acuză Germania că ar fi fost implicată în laboratoarele biologice din Ucraina

Rusia acuză Germania că ar fi fost implicată în laboratoarele biologice din Ucraina / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk
Rusia acuză Germania că ar fi fost implicată în laboratoarele biologice din Ucraina / Foto: Pixabay, de Michal Jarmoluk

Rusia acuză Germania că ar fi fost implicată în laboratoarele biologice din Ucraina, fără a prezenta și dovezi.

Germania a participat împreună cu Statele Unite în cercetare biologică în Ucraina, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Saharova, citată de DPA.

"Conform informaţiilor confirmate, partea germană a coordonat îndeaproape activitatea în domeniul securităţii biologice cu colegii săi americani, care au creat o reţea de cel puţin 30 de laboratoare biologice în Ucraina", a spus Saharova în remarci la canalul de stat RT.

Ea a descris activitatea drept "cercetare ştiinţifică periculoasă". Totuși, Maria Saharova a făcut aceste acuzații fără a prezenta dovezi care să-i susţină afirmaţiile.

Cum au ajuns armele militare biologice subiect în războiul din Ucraina 

Subiectul a fost lansat la începutul lunii martie de Ministerul rus al Afacerilor Externe, care a postat un tweet în care acuza SUA și Ucraina că derulează un program militar biologic secret în Ucraina. Au invocat găsirea unor documente legate de operațiunea secretă a SUA în laboratoarele din Harkis și Poltava, dar și o eventuală ștergere de urgență a dovezilor. Acuzațiile au fost amplificate de China, în timpul dezbaterii de la ONU, când a susținut afirmațiile venite din partea rusă. Teoria a fost transmisă pe Twitter prin hashtag-ul #usbiolabs, fiind un subiect mult discutat de apropiații lui Donald Trump și de Fox News. 

Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU, a afirmat categoric: ”Voi spune asta doar o singură dată: Ucraina nu are un program de arme biologice”. Ea a acuzat: ”Rusia este cea care menține de mult timp un program de arme biologice, încălcând dreptul internațional.” Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a numit ideea promovată de Rusia ca fiind un ”delir nebunesc”.

Săptămâna aceasta, vorbind cu liderii din Washington, președintele american Joe Biden a avertizat că Vladimir Putin ar putea folosi arme biologice.

Atât OMS, cât și ONU au declarat că nu cunosc ca activitatea Ucrainei să încalce vreun tratat internațional. Înaltul comisar al ONU pentru dezarmare, Izumi Nakamitsu, a confirmat că ONU nu avea cunoștință de niciun program de arme biologice în Ucraina. Nakamitsu a amintit Convenția privind armele biologice, care a interzis dezvoltarea și utilizarea acestora încă din 1975. Convenția a fost susținută de Richard Nixon, care în 1969 a oprit, de asemenea, dezvoltarea de către SUA a propriilor arme biologice ofensive. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel