Ruperea USL, în presa internațională

usl-antonescu-ponta mic
usl-antonescu-ponta mic

Presa străină a scris marți noapte despre decizia PNL, partidul mai mic din construcția USL, de a se retrage de la guvernare, la începutul unui an care cuprinde două rânduri de alegeri. Cele mai multe publicații internaționale au preluat știrea AP despre ruperea USL, agenția americană având o depeșă la București. Materiale despre evenimentul politic din România au apărut însă și pe site-urile Reuters, Bussines Insider, Bloomberg sau Fox News.

Reuters scrie că Partidul Liberal își retrage miniștrii din coaliția de guvernământ a stângistului Victor Ponta, după o serie de dispute care s-au întins pe durata ultimelor săptămâni. "Mișcarea îl forțează pe social-democratul Victor Ponta să solicite un vot de încredere al Parlamentului la începutul lunii martie, pe care analiștii apreciază că-l va primi, în timp ce liberalii se întorc în băncile Opoziției după ce au stat la Putere din mai 2012", scrie agenția londoneză.

Associated Press notează că PSD a rămas cu o majoritate fragilă în Parlament fără liberali, dar încearcă să schimbe asta prin negocieri cu un partid care poate asigura o majoritate confortabilă social-democraților, referire la UDMR.

"Partidele se străduiesc să găsească candidați viabili în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie", mai spune AFP.

Un articol al Reuters, publicat cu puțin timp înainte de ședința politică a PNL privea probabila rupere a USL din perspectivă economică. Agenția scria că divorțul politic ar putea întrerupe cinci ani de reformă economică sprijinită de Fondul Monetar Internațional (FMI).

"Un guvern slăbit sau instabil ar putea afecta deciziile luate în al doilea cel mai sărac stat al UE. La vârful agendei României se află grăbirea unui proces de vânzare sau restructurare a companiilor de stat ineficiente, ca parte a unui acord de 4 miliarde de euro cu FMI", scrie Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel