Rozalia Biro (UDMR), răspuns pentru Klaus Iohannis

Senatorul UDMR Biro Rozalia, preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, a apreciat anunţul lui Klaus Iohannis de a avea consultări cu societatea civilă ca pe 'o deschidere de care este nevoie' în prezent.

'Este o deschidere de care este nevoie, nu numai la acest nivel. (...) Aceasta este, din păcate, şi experienţa mea. Nu există dialog', a declarat joi, în conferinţă de presă, Biro Rozalia. Ea a menţionat că dialogul cu societatea civilă 'mai există cât de cât la nivel de administraţie locală, dar la nivel de Parlament, la nivel de comisii de specialitate, mai deloc'.

'Atât de mare a fost mirarea când pentru prima dată am invitat organizaţia 'Salvaţi copiii' la Comisia pentru drepturile omului... Aveam o iniţiativă legislativă care se referea la copii şi ştiu cât de mare a fost mirarea colegilor senatori care erau la al doilea sau al treilea mandat. Noi de unde ştim? Spunem că acţionăm şi că modificăm legea în interesul superior al copilului. Şi aşa este atât de subiectiv, chiar dacă asculţi cinci reprezentanţi ai societăţii civile cu experienţă în domeniu, dar dacă nici pe aceia nu îi asculţi?!' a spus Biro Rozalia.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că, pe lângă discuţiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări şi cu societatea civilă pe acest subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel