Rovana Plumb: Prin protejarea femeilor față de violență devenim o societate puternică

Rovana Plumb, președinta OFSD, consideră că siguranța și protejarea femeilor față de violență ne ajută să devenim o societate puternică și sănătoasă. Mesajul  ministrului Muncii fiind transmis cu prilejul Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeii.

"Astăzi, 25 noiembrie, cu ocazia 'Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeii', subliniez din nou angajamentul ferm al Guvernului României de a lupta împotriva acestui fenomen, sub toate formele sale. Un pas important s-a făcut atunci când am semnat 'Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violentei împotriva femeilor și a violenței domestice'. Vrem să continuăm și să intensificăm această luptă, alături de societatea civilă și de toți cei care înțeleg că siguranța și protejarea femeilor față de acest flagel ne ajută să devenim o societate cu adevărat puternică și sănătoasă", susține, potrivit unui comunicat, ministrul Rovana Plumb, cu prilejul marcării Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeii.

Citește și: Ana Birchall vine cu o veste bună pentru femeile din România


Ministrul Muncii a menționat că Guvernul a transmis un mesaj clar de angajament în domeniu prin înființarea, în 2014, a Departamentului pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, ceea ce reprezintă un pas important în abordarea unitară și integrată la nivel național a egalității de șanse și a combaterii violenței asupra femeilor, urmând modelul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel