Rovana Plumb, discuţii cu Ľuboš Blaha: Şanse egale tuturor membrilor UE

Miercuri, 1 noiembrie, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, Rovana Plumb, a primit vizita delegaţiei Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Consiliului Naţional al Republicii Slovace, condusă de Ľuboš Blaha, în prezența  E.S. Ján Gábor, ambasadorul Republicii Slovace în România.

Au fost abordate teme comune de interes aflate pe agenda europeană, precum viitorul UE și provocări, cum ar fi criza migrației sau Brexit. De asemenea, s-a vorbit și despre funcționarea spațiului Schengen și continuitatea politicii de coeziune.

S-a accentuat, în debutul dialogului, însemnata colaborare româno-slovacă, exprimându-se dorinţa reciprocă a continuării bunelor relaţii bilaterale și s-a reafirmat rolul comun pe care România şi Republica Slovacă îl au în regiune, cu un accent deosebit acordat respectării tratatelor, angajamentelor asumate şi a construcţiei pilonului social.

Ľuboš Blaha, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Consiliului Naţional al Republicii Slovace, a afirmat nevoia unei mai mari convergenţe între Statele Membre ale UE. Conform perspectivei slovace, este nevoie de o alternativă la forma actuală a conceptului de solidaritate.   

Rovana Plumb a afirmat că Uniunea Europeană are nevoie de un instrument financiar dezvoltat, care să permită abordarea eficientă a problemei migraţiei. A remarcat că Politica de coeziune reprezintă cea mai mare investiţie, cu un mare impact asupra cetăţenilor europeni. Aceasta trebuie dezvoltată astfel încât să ofere şanse egale tuturor membrilor Uniunii, punându-se accent pe construcţia unui veritabil pilon social.

Totodată, Martin Klus, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Naţional al Republicii a remarcat, la rândul său, că "avem nevoie de o Europă mai puternică și pentru acest obiectiv trebuie să ne concentrăm pe lucrurile care ne unesc, pe care le avem în comun".

[citeste si]

În final, delegaţia slovacă a ţinut să ureze succes României, în perspectiva conducerii Consiliului în 2019 şi a accentuat şansa pe care România o are, odată cu deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE, de a aborda dosarele de interes european major dar şi pe cele care vizează priorităţile de ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel