Rovana Plumb, absorbția fondurilor europene. Situația la zi

Crişan Andreescu / 15 iun 2018 / 16:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, se află în  județul Bihor, unde discuta cu autoritățile locale din judet despre posibilitățile de finanțare din fonduri europene pentru dezvoltarea locala.

Județul Bihor are contractate, in acest moment, proiecte de aprox. 157 milioane euro, prin programele operaționale gestionate de MFE și MDRAP.

La nivelul anului 2017, Bihor s-a numărat printre cele mai performante județe în ceea ce privește accesarea de fonduri europene in România.

Doamna Plumb a felicitat autoritățile locale pentru contribuția la accelerarea ritmului de absorbție a banilor europeni în ultimul an, arătând ca acest județ trebuie sa fie un exemplu la nivel national.

Rovana Plumb,  situația la zi a fondurilor europene

2,26 miliarde euro - plățile efectuate către beneficiari pentru programele operaționale gestionate de MFE și MDRAP;

22,9 miliarde euro - valoarea totală a liniilor de finanțare deschise până în prezent, suma care reprezinta peste 81% din alocarea totală a României;

12,31 miliarde euro - valoarea contractelor de finanțare semnate.

18% rata de absorbtie a Romaniei, față de 19% media UE.

Situația actuală a absorbției fondurilor europene prezentată de Rovana Plumb vine ca o replică la atacului președintelui Klaus Iohanni, care declara recent că "fondurile europene, un nou eșec al PSD. Pe partea de venituri, suntem cu 37% sub valoarea programată. La cheltuieli suntem la 43% sub valoarea programată. Este totuși mult sub ce s-a programat și este inadmisibil ca aceste fonduri europene să nu facă parte din prioritățile Guvernului".

Vezi si: Rovana Plumb, avertisment pentru Comisia Europeană


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27