Rovana Plumb, avertisment pentru Comisia Europeană

Bogdan Bolojan / 12 iun 2018 / 12:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

România întotdeauna şi-a respectat angajamentele, a declarat, marţi, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a invitat Comisia Europeană să fie "prudentă" în afirmaţiile despre Codul administrativ. 

"Invit Comisia Europeană să fie prudentă în ceea ce priveşte o astfel de afirmaţie, deoarece Codul administrativ nu este încă finalizat. România întotdeauna şi-a respectat angajamentele şi şi le va respecta", a spus Plumb, la Palatul Parlamentului, întrebată dacă ţara noastră riscă să piardă o jumătate de miliard de euro în urma unor prevederi din Codul administrativ, aşa cum a anunţat CE. 

Întrebată dacă va fi modificat Codul administrativ la Camera Deputaţilor, după ce a fost adoptat de Senat, Rovana Plumb a răspuns: "Vom analiza". 

"Vom analiza şi vom vedea, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de problemă. Încă o dată, cred că nu trebuie să existe în momentul de faţă concluzii până când nu se finalizează Codul administrativ", a adăugat Plumb. 

Semnalul Comisiei Europene cu privire la Codul Administrativ 

Potrivit presei, Comisia Europeană a avertizat că amendamentele din Parlament la Codul administrativ periclitează eforturile de profesionalizare a funcţionarilor publici şi anulează paşii anteriori făcuţi în acest sens. 

Comisia a mai arătat că eşecul îndeplinirii obligaţiilor asumate de România (ex-ante) constituie temeiul pentru suspendarea plăţilor din fonduri europene. Practic, România riscă să piardă alocarea financiară a programului pentru perioada 2014 - 2020, adică 553,19 milioane de euro, a relatat presa, relatează Agerpres. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24