România lui Băsescu, stat unguresc. Parlamentul are două zile libere de Sărbătoarea Națională a Ungariei

Unguri
Unguri

Conducerile celor două Camere au hotărât ca luni și marți să nu se lucreze în Legislativ. Motivul: parlamentarii UDMR aniversează Ziua Ungariei și vor lipsi din București, fiind plecați fie în localitățile cu populație majoritar maghiară, fie la Budapesta. Pentru a evita ca Opoziția să treacă vreun act normativ, reprezentanții Puterii au oferit două zile libere parlamentarilor.

Arcul guvernamental a obținut, în această sesiune, și majoritatea în Biroul Permanent al Senatului. Astfel, s-a evitat situația hilară ca una dintre Camere să dea liber parlamentarilor și cealaltă să lucreze.  Pentru public, s-a declarat că în 15 martie se sărbătorește Ziua maghiarilor, în teritoriu. Opoziția nu a protestat la suspendarea lucrărilor Parlamentului pentru că se așteaptă răspunsul UDMR la propunerea de ”întoarcere a armelor”, care ar avea loc după ce șefia Senatului este cedată unui senator maghiar.

15 Martie este Ziua Națională a Ungariei, aniversându-se momentul declanșării Revoluției de la 1848, în Budapesta. Pentru românii din Ardeal este, de fapt, o comemorare tristă. Revoluționarii de la Budapesta, conduși de Lajos Kossuth, doreau doar o separare de Imperiul Habsburgic, în favoarea Ungariei Mari, și nu eliberarea popoarelor pe care le stăpâneau în Transilvania sau Serbia. Ei au impus folosirea limbii maghiare ca limbă națională, iar trupele ungurești au făcut mii de victime printre românii din Ardeal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel