EXCLUSIV  România, infrigement, deșeuri. Guvernul Tudose, măsuri pentru evitarea unei situații dezastruoase pentru țară

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb a discutat în exclusivitate pentru DCNews despre Planul național de gestionare al deșeurilor.

”Acum două săptămâni am și discutat cu Comisia Europeană, am aprobat în ședință de Guvern un memorandum. Planul național de gestionare al deșeurilor este o condiționalitate exantem și ne-am angajat ca până la sfârșitul lunii noiembrie el să fie aprobat prin Hotărâre de Guvern. Există o foaie de parcurs cu toate acțiunile care trebuie inteprinse asfel încât în luna noiembrie să îndeplinim și această condiționalitate exantem pe care am discutat-o de multe ori cu Comisia Europeană, pe care inclusiv astăzi, în cadrul Comitetului de monitorizare a programului infrastructura mare am reluat-o și se urmărește de către Ministerul Mediului tot ceea ce înseamnă acțiuni inteprinse astfel încât să finalizăm și Programul național de gestionare al deșeurilor. Într-adevăr, au existat întârzieri foarte mari.”, a spus Rovana Plumb la DCNews LIVE.

În luna aprilie, Comisia Europeană decidea să trimită România în faţă Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, într-o procedura de infringement, pentru că ţară nu şi-ar fi îndeplinit obligaţia de a îşi actualiza planurile şi programele naţionale privind deşeurile conform unei directive a UE. 

"În pofida avertismentelor anterioare din partea Comisiei, autorităţile române nu şi-au îndeplinit obligația de a revizui şi actualiza planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a generării de deşeuri. Această revizuire ar fi trebuit să aibă loc cel târziu în 2013. Comisia a iniţiat procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în septembrie 2015 şi a trimis României un aviz motivat în 2016, solicitându-le autorităţilor săadopte rapid aceste instrumente de baza prevăzute de legislaţia în materie de deşeuri" - susţinea Bruxelles-ul.
 

Puteți urmări răspunsul integral de la minutul 12:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel