România după Malta. Adrian Năstase, lansare

Fundația Europeană Titulescu organizează miercuri, 23 mai 2018, începând cu ora 17:00, la sediul din Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București, lansarea cărții: „România după Malta – Ghid de lectură”, autorprof. univ. dr. Adrian NĂSTASE.

Volumul va fi prezentat de către prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE, care îi va avea ca invitați pe prof. univ. dr. Mihail IONESCU (general maior în rezervă) directorul Institutului pentru studii politice de apărare și istorie militară, conf. univ. dr. Iulian FOTA – directorul Colegiului Național de Informații, istoricul Alex Mihai STOENESCU, conf. univ. dr. Ioan CRISTESCU - directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Despre „România după Malta – Ghid de lectură” : „O stranie coincidenţă a făcut ca, imediat după întâlnirea Bush - Gorbaciov de la Malta (începută pe 2 decembrie 1989), în România să se declanşeze evenimentele care au dus la schimbarea de regim politic de la Bucureşti (16-22 decembrie). Aşa s-a născut un mit tenace, conform căruia România a fost, la Malta, ca şi la Yalta, victima politicii sferelor de influenţă, a târguielilor între „cei mari”, care decid cu cinism, soarta celor mici.

O încercare de a prezenta coerent şi lucid o perioadă de istorie marcată de confuzie şi pasiune

Cartea aceasta e o încercare de a prezenta coerent şi lucid o perioadă de istorie marcată de confuzie şi pasiune. Multe din evoluţiile ulterioare ale evenimentelor au permis concluzii şi decantări. Istoricii viitorimii vor putea emite judecăţi de valoare ferite de conjuncturi sau de confuziile unei perspective de moment. Pe de altă parte, epoca nu poate fi înţeleasă cu adevărat fără a lua în calcul aglomerarea factorilor de presiune şi confuzie şi mai ales faptul că toţi actorii implicaţi, mari şi mici, din Vest sau din Est, participam la un proces creativ, cu elemente experimentale inevitabile, aproape unic în istorie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel