România contribuie la reîntregirea familiilor ucrainene. Mii de copii sunt răpiți de statul rus

Pexels.com
Pexels.com

Coaliția Internațională pentru Întoarcerea Copiilor Ucraineni este constituită recent și are ca principal scop reunirea copiilor ucraineni (mulți preluați de statul rus de lângă familiile lor) cu părinții și comunitățile acestora.

Coaliția Internațională pentru Întoarcerea Copiilor Ucraineni este o inițiativă comună a Ucrainei și Canadei pentru a coordona eforturile colective și cooperarea între Canada, Ucraina și statele partenere în vederea abordării deportării ilegale și transferului forțat al copiilor ucraineni de către Rusia. Treizeci și trei de țări au devenit acum membri activi ai coaliției. Acestea își vor combina eforturile pentru a reuni copiii ucraineni cu familiile lor și pentru a asigura reintegrarea lor în siguranță în familii și comunități.

Următoarele țări sunt membri activi ai coaliției:

Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Costa Rica, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Moldova, Muntenegru, Țările de Jos, Macedonia de Nord, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Ucraina, Regatul Unit, Statele Unite.

Deportarea ilegală și transferul forțat al copiilor ucraineni de către Rusia


Se raportează că mii de copii au fost dislocați ilegal sau transferați cu forța. Dislocarea la scară largă, transferul sau răpirea ilegală a copiilor ucraineni este nediscutabilă. Până în prezent, mai puțin de 400 de copii au fost întorși cu succes în Ucraina din Rusia, dintr-un număr estimat de mii.

Problema copiilor ucraineni dislocați este în curs de desfășurare încă de la prima invazie a Rusiei în Ucraina în 2014 și a ieșit la iveală în urma războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei în 2022.

În martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare împotriva președintelui Putin și a Comisarului Rusiei pentru Drepturile Copilului, Maria Lvova-Belova, pe baza unor motive întemeiate de a crede că fiecare poartă răspunderea pentru crime de război - „deportarea ilegală a populației (copii) și transferul ilegal al populației (copii) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă.”

Coaliția pentru Întoarcerea Copiilor Ucraineni


Obiectivul ultim al Coaliției este să aducă acasă copiii ucraineni la familiile și comunitățile lor. Acest lucru se va face în conformitate cu dreptul internațional, având în centrul acțiunilor Coaliției cel mai bun interes al copilului.

În sprijinul acestor eforturi, Canada și Ucraina vor colabora pentru atingerea următoarelor obiective:

Coordonarea eforturilor comune: Coordonarea eforturilor comune între Ucraina și statele partenere pentru a aborda provocările legate de deportarea ilegală și transferul forțat al copiilor.


Partajarea informațiilor: Asigurarea partajării oportune, precise și etice a informațiilor, sprijinind crearea de statistici robuste și coordonând partajarea etică a detaliilor relevante ale cazurilor între autoritățile ucrainene și partenerii, precum și mecanismele de răspuns care sprijină deportarea ilegală și transferul forțat al copiilor ucraineni.


Alienarea capacităților: Sincronizarea diverselor capacități, expertize și resurse financiare ale Ucrainei și ale partenerilor pentru a susține munca Coaliției.

Advocacy și comunicare: Avansarea eforturilor pentru asigurarea eliberării copiilor prin întâlniri de sensibilizare și în forumuri internaționale prin angajamente diplomatice la nivel înalt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel