România conectată la internet. Traficul s-a dublat

Internet
Internet

România se conectează tot mai mult la internet. Cel puțin asta arată datele statistice furnizate recent de către ANCOM. 

'Cetăţenii şi mediul de afaceri din România au nevoie de internet tot mai mult şi tot mai bun: am depăşit 5 milioane de linii fixe de internet, din care 2 milioane sunt fibre optice până în casă. Pe segmentul mobil, conexiunile 4G au depăşit jumătate din total, iar traficul mediu de internet mobil a continuat să se dubleze, pentru al doilea an consecutiv', a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Internet mobil, trafic dublat

Datele prelucrate de ANCOM pentru anul 2018 arată că numărul conexiunilor 4G este 10,1 milioane, în creştere anuală cu 27%, astfel că acestea au ajuns să deţină o pondere majoritară, de 51%, în totalul conexiunilor la internet mobil. Împreună cu conexiunile 3G, în România existau la sfârşitul anului trecut 17,2 milioane de conexiuni la internet mobil de mare viteză, adică aproape 90% din totalul de 19,9 milioane conexiuni la internet mobil.

2018 a fost al doilea an consecutiv în care traficul mediu de internet mobil s-a dublat, ajungând astfel la 2,6 GB/lună/locuitor.

În funcţie de numărul de conexiuni active la internet mobil în 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 40%, principalul competitor 25%, ceilalţi furnizori însumând 35%.

Internet fix, record la numărul de conexiuni

Conform statisticilor ANCOM, numărul conexiunilor la internet fix din România a depăşit valoarea de 5 milioane, ajungând la 5,1 milioane la sfârşitul anului 2018, cu 7% mai mult faţă de anul precedent, pe fondul creşterii robuste, cu 16%, a conexiunilor la internet fix de foarte mare viteză, de cel puţin 100Mbps şi al reducerii celor care asigură viteze mai mici de 100 Mbps.
Astfel, ponderea conexiunilor de foarte mare viteză (cel puţin 100Mbps) a ajuns la 69% la sfârşitul anului 2018.

Prin internet fix a fost efectuat în 2018 un trafic de 25 GB/lună/locuitor, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

Anul trecut, rata de penetrare a internetului fix la 100 gospodării a fost de 62% la nivel naţional, în urban fiind de 74%, iar în rural de 46%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel