Pentru francezi, România este ultima șansă de reușită în viață

După ce ani de-a rândul românii au fost stigmatizați în presa franceză, iată că lucrurile au luat o altă turnură. Tinerii care vor să devină medici în țara unde este președinte Francois Hollande studiază medicina pe meleagurile noastre. De ce? Pentru că în statul lor nu reușesc să termine facultatea, dat fiind faptul că se împiedică de examene destul de dure.

Anual, în jur de 85% din studenți nu reușesc să obțină o diplomă la Facultatea de Medicină din Franța.

În 2007, după ce România a aderat la Uniunea Europeană și după ce diplomele universitare au început să fie echivalate, mai mult de 800 de tineri au ales să studieze medicină generală la UMF Cluj Napoca.

O tânără din Franță care a învățat în România s-a întors pe meleagurile sale și a vorbit despre experiența pe care a trăit-o. Spune că nu a reușit să intre la facultate în țara ei din cauza faptului că sunt alți tineri mult mai inteligenți și mai pregătiți decât ea. Un alt tânăr a mărturisit că a venit în țara noastră pentru că aici – contra cost – poate face studiile de medicină în limba franceză. În plus, admiterea se face pe dosar. Studenții au o opinie comună legată de faptul că statul nostru le oferă o a doua șansă în ceea ce privește cariera. Avantajul lor este că studiază primii trei ani în franceză, iar abia în anul al-IV-lea, limba română devine principală.

Formarea din Cluj Napoca este echivalentă cu cea din Franța, cu o singură mențiune – aici, studenții încep să facă practică mult mai devreme. De exemplu, viitorii medici fac disecție pe cadavre încă din primul an, în timp ce în Franța acest studiu debutează în anul trei.

După absolvirea facultății în România, tinerii se întorc în țara lor pentru a practica meseria pentru care nu au fost capabili să se pregătească în Franța, arată RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel