România, stare de urgenţă. Dan Barna, solicitare către Guvern

"USR va vota în Parlament pentru aprobarea decretului privind instituirea stării de urgență", anunţă liderul USR, Dan Barna.

"Înțelegem și sprijinim instituirea unor măsuri speciale de combatere a crizei de sănătate publică. În același timp, cerem autorităților să aplice aceste măsuri proporțional, dar și cu fermitatea necesară nevoilor reale. Cu o capacitate de testare limitată comparativ cu alte state și cu un prim set de măsuri oficiale mai degrabă blânde. În acest moment suntem în situația de a ne baza în continuare pe buna-credință a cetățenilor în ceea ce privește consemnarea voluntară la domiciliu a celor care nu au activități critice.

Distanțarea socială, eliminarea contactelor sociale neobligatorii și regulile de igienă sunt singurele modalități prin care putem limita impactul epidemiei. De asemenea, solicităm guvernului să supravegheze atent achizițiile publice", transmite Dan Barna printr-un mesaj pe Facebook.

"Nu este singura criză prin care au trecut românii"

"Guvernul trebuie să se asigure că achizițiile vor fi făcute exclusiv pentru a răspunde solicitărilor sistemului medical, iar decretarea stării de urgență nu va fi folosită pentru a se încheia contracte care nu au legătură cu obiectul măsurii anunțate de președinte.

Cerem, de asemenea, ca personalul medical să primească o atenție specială în aceste zile - atât din punct de vedere al compensării pentru efortul depus, cât și din punct de vedere al protecției de care trebuie să beneficieze. Insistăm asupra acestui aspect în contextul tot mai multor mesaje venite de la medici care avertizează că în spitale nu există echipamentele necesare pentru protejarea celor aflați în linia întâi a luptei cu COVID-19.

Nu este singura criză prin care au trecut românii, dar este cea mai gravă trăită de această generație. Solidaritatea și încrederea în noi înșine ne vor ajuta să trecem și peste aceste momente respectându-ne și respectând regulile", afirmă Dan Barna.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel