EXCLUSIV  România, situaţia producţiei de gaze. Adrian Volintiru: E extraordinar în comparaţie cu alte state

sefii-romgaz-s-au-plimbat-de-2-mil-euro-cheltuielile-nejustificate-ale-companiei-ajung-la-60-mil-euro
sefii-romgaz-s-au-plimbat-de-2-mil-euro-cheltuielile-nejustificate-ale-companiei-ajung-la-60-mil-euro

Adrian Volintiru, director general Romgaz a vorbit despre producţia românească de gaze şi despre procentul din consum asigurat din importuri. 

Adrian Volintiru, director general Romgaz, a explicat, într-un interviu acordat DC News, care este producţia anuală de gaze în România, evidenţiind faptul că doar 10-15% din consumul intern de gaze naturale provine din importuri. O situaţie foarte bună, în comparaţie cu alte ţări, spune Adrian Volintiru.

"Producţia zilnică e undeva la 17 milioane de metri cubi, producţia anuală la 5,3 spre 5,5 milioane de metri cubi.  Iar România are un necesar de gaz puţin mai mare. Aproximativ 10-15% din necesarul de consum provine din import. E extraordinar de puţin în comparaţie cu alte state", a explicat Adrian Volintiru.

În ceea ce priveşte capacitatea de depozitare a gazelor, Adrian Volintiru a declarat că se doreşte îmbunătăţirea situaţiei. "România, în momentul acesta, are o capacitate de stocare de circa 3 miliarde de metri cubi de gaze. Părerea mea e că trebuie îmbunătăţită. Iar atunci, firma Depogaz Ploieşti care operează aceste depozite şi care e deţinută de Romgaz în proporţie de 100% şi-a impus un program de investiţii destul de solid", afirmă Adrian Volintiru, director general Romgaz.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel