Urmărește emisiunea live


Roman: cum a ajuns Băsescu omul de încredere al lui Radu Vasile

Radu-Vasile (2)
Radu-Vasile (2)

Radu Vasile a ajuns premier în urma căderii guvernului Ciorbea, provocată de ruperea protocolului de colaborare între PNȚCD și PD, condus de Petre Roman. Conflictul a izbucnit după ce premierul a solicitat demiterea lui Traian Băsescu, ministrul Transporturilor, pentru un interviu în care acesta aducea acuzații cabinetului din care făcea parte. În mediile politice circulau, în acea perioadă, zvonuri care susțineau că Băsescu are ultimul cuvânt în deciziile guvernului Radu Vasile, bazat pe relația specială pe care  cu premierul și pe șocul pe care l-a produs criza politică în rândul miniștrilor PNȚCD. Senatorul Petre Roman, președintele Senatului în timpul guvernării Radu Vasile, a explicat situația pentru DeCe News.

”Radu Vasile a avut o relație importantă cu Traian Băsescu, a spus Petre Roman. Este dovedită această ipoteză de un fapt dincolo de orice speculații: Radu Vasile i-a încredințat dosarul Bancorex, în contextul în care Traian Băsescu a condus negocierile cu Banca Mondială, care implicau și anumite privatizări deosebite. Dosarul bancorex s-a aflat la Traian Băsescu, încredințat direct de Radu Vasile”.

I-a fost recunoscător Radu Vasile lui Traian Băsescu pentru că a determinat plecarea lui Victor Ciorbea? Nu ar fi ajuns premier dacă Traian Băsescu nu declanșa scandalul...

”E greu de spus că Băsescu a demis guvernul Ciorbea, a răspuns Petre Roman. Noi, PD, am plecat din guvernul Ciorbea și am revenit la guvernare după nominalizarea lui Radu Vasile ca premier. Traian Băsescu a provocat scandalul, dar în afară de asta existau motive de fond. Nu putem spune că eu am mers pe mâna lui Traian Băsescu, să decid ruperea alianței cu PNȚCD , dacă nu rămâne el în guvern. Problema de fond era că lucrurile nu se mișcau în direcția asumării a ceea ce promisesem, la alegeri. A intervenit, în mod particular, acel scandal legat de interviul lui Traian Băsescu. Apoi, în noul guvern, nu știu cum s-a băgat pe sub pielea premierului Radu Vasile, dar este cert că l-a desemnat ca om de mare încredere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel