Riscuri dacă vrei să devii mamă după 40 ani

femeie
femeie

Multe femei aleg să devină mame după vârsta de 40 ani, dar la ce riscuri se expun aflați în rândurile de mai jos.

Care sunt provocările cu care se confruntă femeile care au copii după ce împlinesc 40 de ani? Principala este tocmai puterea de a naștere, adică fertilitatea. Rezerva ovariană începe să scadă, iar ovulele își pierd calitatea după 35 de ani. Dependența de tratamentele de fertilitate reprezintă principalul risc asociat cu maternitatea târzie. 

Vârsta medie la care femeile recurg la aceste tehnici este de aproximativ 38 de ani, limita superioară de vârstă fiind 49/50 de ani. Tratamentele sunt, de asemenea, mai puțin eficiente la vârste mai înaintate.

Dincolo de probleme de fertilitate, femeile care aleg să devină mame după 35 de ani au un risc crescut de a dezvolta diabet gestațional și pot avea probleme cu hipertensiunea, dar și se pot confrunta și cu desprinderea placentei, deși controalele intense minimalizează riscurile. Există, de asemenea, mai multe șanse ca femeia să facă avort spontan, de trei ori mai mult decât în cazul tinerelor.

Cât despre copii, putem vorbi despre complicații la naștere, întârzieri în creștere sau anomalii cromozomiale, scrie 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel