Rick Perry, la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări de la Bucureşti

Sebastian Florea / 03 aug 2018 / 22:31 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Secretarul energiei din Statele Unite, Rick Perry, a confirmat interesul de a participa la Summit-ul la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018.

Confirmarea vine din partea ambasadorului României în SUA, George Cristian Maior, care a avut o întâlnire cu oficialul american.

''În contextul discuţiilor avute cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry, am prezentat stadiul realizării segmentului românesc al gazoductului BRUA, exprimându-mi speranţa ca statele participante în acest proiect, şi mai ales Ungaria, să îşi respecte angajamentele asumate la nivel guvernamental, în faţa partenerilor şi a Uniunii Europene. De asemenea, am arătat faptul că Ungaria trebuie să înţeleagă importanţa exploatărilor de gaz de la Marea Neagră şi să acţioneze constructiv, evitând acţiuni sau mesaje incorecte care pot genera confuzii nocive pentru întregul proiect. În plus, am precizat că România are potenţialul istoric, geografic, economic şi strategic de a deveni un hub regional în domeniul energiei'', menţionează diplomatul român într-o declaraţie postată pe pagina de facebook.

'Valorificarea resurselor naturale ale României în folosul ţării noastre este un obiectiv prioritar. În acest context, am încredere că exploatarea gazelor naturale din sectorul offshore şi onshore şi mai ales proiectele strategice derulate la Marea Neagră vor fi un succes pentru economia şi securitatea României'', subliniază Maior.

Succes economic de care are nevoie ţara noastră

În ceea ce priveşte cadrul legislativ din România privind noile exploatări de gaz natural, ambasadorul a reiterat convingerea că procesul urmează ''un curs firesc, echilibrat şi constituţional, în interesul României, care să ţină cont de condiţiile de succes economic de care are nevoie ţara noastră, precum şi investitorii implicaţi''.

Totodată, în cadrul discuţiilor avute cu secretarul american al energiei, George Cristian Maior şi-a exprimat convingerea că va fi un proiect de succes care va aduce beneficii multiple României şi va avea un impact major asupra creşterii nivelului securităţii energetice a ţării noastre şi a regiunii.

Vezi și: George Maior, interviu exploziv. ”România se află foarte aproape de Crimeea”
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26