Richard DeVos, fondatorul Amway și proprietarul Orlando Magic, a decedat

Richard DeVos, proprietarul echipei Orlando Magic, a decedat
Richard DeVos, proprietarul echipei Orlando Magic, a decedat

Miliardarul american Richard DeVos, proprietarul echipei Orlando Magic, din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), a decedat joi, la vârsta de 92 de ani, transmite AFP. 

DeVos, fondatorul societăţii americane de vânzări directe Amway, achiziţionase clubul din Orlando în 1991 şi a văzut echipa jucând două finale NBA, în 1995 şi 2009, ambele pierdute, în faţa formaţiilor Houston Rockets, respectiv Los Angeles Lakers.

Generozitatea sa fără limite, modul său de a conducere stimulant şi entuziasmul său contagios nu vor fi uitate niciodată, a declarat directorul general al clubului Orlando Magic, Alex Martins. El era primul suporter al echipei noastre şi cel mai bun proprietar la care puteau spera suporterii lui Magic, a adăugat Martins.

Orlando Magic nu a mai participat la play-off-ul NBA din 2012, iar ultima serie din play-off a câştigat-o în 2010, an în care echipa condusă de Dwight Howard şi Vince Carter pierdea finala Conferinţei de Est cu 2-4 în faţa formaţiei Boston Celtics. În sezonul trecut, Orlando a terminat pe locul 14, penultimul din conferinţă, cu 25 de victorii şi 57 de înfrângeri, fapt care l-a costat postul pe antrenorul Frank Vogel, înlocuit cu Steve Clifford.

Motivul decesului

Purtătorul de cuvânt al familiei, Nick Wasmiller, spune că DeVos a murit la domiciliul său din vestul Michiganului din cauza complicațiilor cauzate de o infecție.

În 1949, el și prietenul Jay Van Andel au luat 49 $ și au investit suma modestă în producerea și vâzarea vitaminelor Nutrilite. Aceștia au devenit distribuitori independenți de vitamine și, ulterior, au folosit abordarea de vânzare individuală a companiei atunci când au început Amway, cu un produs de uz casnic de uz general.

Au inventat numele Amway ca o abreviere a "American Way". Timp de cinci decenii, Amway a devenit o corporație internațională de miliarde de dolari.

Amway nu a fost fără controverse. Comisia Federală pentru Comerț a acuzat în 1969 că societatea era o schemă ilegală piramidală, dar a decis după o anchetă de șase ani că nu a fost așa.

Vezi și: McCain, deces: Comunicat elogios, refuzat de Trump



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel