Rezultate referendum Turcia

Rezultatele referendumului din Turcia arată un avans minim pentru tabăra pro Erdogan. Cu toate că se anunța un vot dezechilibrat în favoarea amendamentelor propuse de președintele Turciei, rezultatele sunt foarte strânse. 

UPDATE: 19:53. Avantajul pro Erdogan a scăzut la 51.7 %, când numărătoarea voturilor a ajuns la 95 %. 

UPDATE: 19:15. Procentul pro Erdogan a scăzut la 54 % după numărarea a 80 % din voturi. 

UPDATE: 18:51. După numărarea a jumătate din voturi situația s-a mai echilibrat. Voturile pro Erdogan au scăzut la 57.4 %. 

-Știrea inițială-

Voturile în favoarea modificării Constituției Turciei care i-ar oferi președintelui Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite reprezintă 63% din voturile exprimate după numărarea a aproape un sfert din buletine, a transmis duminică postul NTV, citat de Reuters.

Peste 55 de milioane de turci cu drept de vot au fost chemați la urne pentru a spune "da" sau "nu" în privința unei reforme constituționale în 18 puncte care ar institui un sistem prezidențial cu puteri ample în locul actualului model parlamentar. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a fost cel mai mare promotor al reformei, pe care o consideră necesară pentru a obține o mai mare stabilitate și a garanta astfel mai eficient creșterea economică și securitatea. Atât Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, de guvernământ), cât și Mișcarea Acțiunii Naționaliste (MHP, dreapta) au susținut reforma, în timp ce opoziția social-democrată și cea prokurdă au respins-o, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel