Revoluție în învățământul românesc. "Vai de noi, cu astfel de concepții!"

Coaliția pentru Egalitate de Gen, ce grupează 10 ONG-uri, și Asociația "Sexul versus Barza" au lansat un apel de urgență către Ministerului Educației Naționale, Institutului pentru Științele Educației, Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului în speranța că educația sexuală va fi introdusă în școli.

În acest context, Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea Nației" de la TVR 1, a vorbit despre necesitatea introducerii acestui curs, dar și despre părinții care nu înțeleg efectele aferente.

"Educația sexuală în școli e văzută de cei care se opun ca un curs despre făcut sex. E imaginată ca o oră la care se trag draperiile la clasă și copiii sunt puși să facă sex între ei, iar profesoara de sex îl cheamă pe domnul instalator să le arate cum se face treaba. Vai, educația sexuală e împotriva familiei, zic... unii, deloc puțini.

Da, corect, împotriva familiei în care NU se vorbește despre sex, pentru că e ceva murdar, nu e frumos, nu e civilizat.

VEZI ȘI: Semnal de alarmă în TOATE școlile din România. Apel de urgență

Educația sexuală e împotriva familiei, da. A acelor familii în care fetele află de menstruație pe stradă, brusc, când cred că le-a înjunghiat cineva și de-aia pierd sânge. Da, împotriva acestor familii tâmpite este educația sexuală. Vai, trebuie să ne protejăm copiii!

Degeaba îi protejați voi, dacă ei nu se protejează când trebuie. A refuza educația sexuală înseamnă a refuza un act de educație, nu un act sexual, inteligenților!

Înseamnă, poate, să nu mai fim pe locurile fruntașe în Europa la fete care rămân însărcinate la 13 ani. Educația sexuală nu e despre penetrare!, asta trebuie să înțeleagă părinții, asta trebuie să înțeleagă Biserica.

Mintea acestor oameni e una care ar trebui penetrată și de alte idei decât cele care spun că tot ce ține de sex e urât și murdar. Vai de noi, cu astfel de concepții!", a scris Dragoș Pătraru pe blogul său.

Sondaj DC News, educație sexuală în școli

DC News a lansat un sondaj în care i-a întrebat pe cititori dacă sunt de acord cu introducerea educației sexuale în școli. Conform rezultatelor, 417 persoane au votat pentru introducerea educației sexuale în școli, în timp ce 184 împotriva.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel