REVOCARE KOVESI. Reacție Băsescu: ”Nu-l condamn pe Iohannis”

Radu Cristescu, out din ședința PMP
Radu Cristescu, out din ședința PMP

Fostul președinte spune că actualul locatar de la Cotroceni și-a satisfăcut electoratul dur și iese câștigat și pe plan internațional.

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte PMP, consideră că decizia şefului statului privind menţinerea în funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, are "argumente politice şi de interes naţional" legate, printre altele, şi de faptul că România se află în continuare sub MCV. "A dat argumente legate de raportul lui Tudorel Toader. Argumentele sunt cu totul altele. Menţinerea pe funcţie are argumente politice şi de interes naţional, nicidecum raportul, mai mult sau mai puţin credibil, al lui Tudorel Toader", a declarat Traian Băsescu luni la B1 Tv.

[citeste si]

Imaginea a salvat-o

După spusele fostului președinte, Kovesi a fost salvată de imaginea bună pe care o are în străinătate. "Deci, să vă dau explicaţia încă o dată de ce nu putea să o schimbe, pentru că în momentul de faţă, în toate cancelariile occidentale doamna Kovesi este imaginea luptei anticorupţie. Corect sau incorect, asta e imaginea", a afirmat Băsescu.

Despre varianta ca prin decizia luată Iohannis să fi făcut şi un "calcul politic" legat de alegerile prezidenţiale de anul viitor, liderul PMP a spus: "Este şi ăsta un element, un calcul politic intern, dar eu vreau să înţelegem foarte bine, eu nu-l condamn pe preşedintele Iohannis pentru decizia luată, pentru că, la lobby-ul pe care-l are doamna Kovesi, dacă o schimba, eticheta pe România era: corupţii au învins, preşedintele, alături de corupţi, o destituie pe marea luptătoare anticorupţie".

Băsescu a mai susţinut că preşedintele Iohannis "iese câştigat şi pe plan internaţional şi şi-a satisfăcut şi electoratul dur, cei de la #Rezist".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel