EXCLUSIV  Revelion București. Politicul lovește petrecerea dintre ani. Motivul pentru care capitala PIERDE

Bucureștiul nu a reușit să își fixeze un loc tradițional pentru celebrarea Revelionului, așa cum se întâmplă cu succes în marile capitale ale lumii. De-a lungul timpului, petrecerile de Revelion au fost mutate în diverse piețe, în funcție de primarii care s-au aflat în fruntea capitalei. 

De-a lungul anilor, petrecerile de la trecerea dintre ani s-au desfășurat în Piața Universității, pe vremea lui Traian Băsescu. În timpul lui Sorin Oprescu revelioanele erau organizate în Piața Constituției, iar în acest an a fost preferată Piața George Enescu. 

În acest fel, capitala României nu reușește să identifice un loc care să devină tradițional, unde toți locuitorii să se strângă, fără a avea parte de surprize în fiecare an. Marile capitale ale lumii au reușit să creeze modele de succes: în New York revelionul are loc doar în Times Square, în Viena la Primărie, Parisul îl organizează pe Champs Elysee, Moscova în Piața Roșie, iar pentru Australia focul de artificii de deasupra portului din Sydney este cunoscut pe întreaga planetă.

Exemple în acest sens există chiar și în orașele mari din țară, care preferă să organizeze revelionul în fiecare an în același loc. Desigur, aceste revelioane nu au o vizibilitatea precum ar putea avea unul devenit clasic în București. 

Capitala țării nu reușește însă să identifice un astfel de loc, convenabil pentru toată lumea. Nu este exclusă nici varianta ca pe viitor Revelionul să fie organizat în Piața Victoriei, dacă oameni politici, simboluri pentru proteststel #rezist, precum Cosette Chichirău ar reuși să obțină conducerea Bucureștiului. 

Revelionul din București a avut loc în acest an în Piața George Enescu, eveniment la care au participat peste 30.000 de persoane. Internauții nu au fost prea mulțumiți cu această nouă locație de revelion, mulți dintre ei susținând că Piața de lângă Ateneu este una prea mică pentru un număr foarte mare de participanți.

Citeste și Reproșuri ale internauților după Revelionul din București. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel