Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU după atacul asupra centralei nucleare de la Zaporojie

Sursă foto ilustrativ: Pexels (Павел Гавриков)
Sursă foto ilustrativ: Pexels (Павел Гавриков)

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri de urgenţă la ora 16:30 GMT (18:30 ora României) pentru a evalua consecinţele atacului asupra centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Reuniunea a fost solicitată de premierul britanic Boris Johnson şi de asemenea de SUA, Franţa, Norvegia, Irlanda şi Albania, potrivit unor surse diplomatice citate de AFP. Nu este clar dacă va putea fi adoptat vreun text la această reuniune, dat fiind că Rusia are drept de veto.

Conform Kievului, centrala a fost lovită în cursul nopţii de obuze trase de trupele ruse, care în cele din urmă au preluat controlul asupra ei. Conform Moscovei, trupele sale controlau zona încă din 28 februarie şi sabotori ucraineni au lansat în noaptea de joi spre vineri un atac într-o acţiune de provocare.

Un incendiu s-a declanşat în clădiri anexe ale centralei. Organismul ucrainean însărcinat cu securitatea nucleară a anunţat că incendiul a afectat un laborator şi o clădire pentru formare profesională, a fost stins şi nu a fost detectată nicio scurgere radioactivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel