Repatriere aur, sesizare la CCR. Zegrean, mesaj pentru PNL: Fac ca să treacă vremea

Zegrean
Zegrean

Augustin Zegrean a comentat decizia PNL de a sesiza la CCR legea privind repatrierea rezervei de aur, care este în prezent în Marea Britanie.

Am auzit că vor să atace la CCR legea privind obligarea băncii de a aduce aurul acasă. Este o problemă care pe mine mă interesează foarte puțin, iar din punct de vedere constituțional nu știu ce ar putea..Am citit și eu textul. Este o adăugare la legea BNR. Probabil că e bine să îl țină acolo, probabil că e bine să îl țină acasă. E o experiență neplăcută cu aurul ținut prin alte părți. În orice caz, nu CCR stabilește dacă e bine să ținem aurul la Londra sau în altă parte. Mai nou sesizările la Curte se fac ca să treacă vremea. 

'Nu va spune Curtea dacă aurul trebuie să fie lăsat acolo'

Curtea, în majoritatea unde există Curte de felul acesta, este o oportunitate a Opoziției când nu vrea să se întâmple ceva. Dar la noi se exagerează în ultima vreme. Am avut tot felul de ciudățenii. Textul pe care l-am văzut astăzi chiar nu știu dacă trebuia sesizat pentru că nu o să spună în niciun caz Curtea să fie lăsat aurul acolo și să nu fie adus acasă, a spus fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, prezent prin legătură telefonică, la România TV.

Proiectul de lege privind repatrierea rezervei de aur, care este în prezent în Marea Britanie, a fost votat astăzi în Camera Deputaților. Acesta a fost iniţiat de parlamentarii social-democraţi Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae. Decizia a fost luată cu 165 de voturi favorabile, 90 împotrivă şi trei abţineri. 

Liberalii au anunțat că vor contesta la Curtea Constituţională a României (CCR) proiectul iniţiat de parlamentarii PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel