Relansare economică, pariul lui Iohannis? Bogdan Chirieac arată unde e problema

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Bogdan Chirieac, analist politic, a explicat care a fost singurul program politic implementat cu adevărat în ultimii 30 de ani. 

Bogdan Chirieac a reacționat la programul economic lansat astăzi. În direct, la România TV, analistul politic a fost întrebat dacă acest program ajută PNL-ul sau îl încurcă, din punct de vedere politic. 

”Eu nu cred că îl ajută sau îl încurcă. Să dea Dumnezeu să fie pus ceva în practică din acest program politic și eu sper să fie un pariu al președintelui Iohannis. Altminteri va termina două mandate cu nimic în ele. Deocamdată singurul program politic implementat, fi că ne place sau nu, în 30 de ani de Guvern, a fost programul politic complex al PSD-ului între 2016 - 2019. Nu știu din ce motiv, de comunicare, de interese, poporul român nu a mai acceptat acel program, care a avut drept obiectiv realizat creșterea PIB, creșterea prosperității, creșterea de pensii și salarii, și a votat indirect la europarlamentare și la prezidențiale pentru alternanța la putere. Programe am tot avut, problema a fost întotdeaua implementarea. Acel program politic a fost singurul implementat. Nu știu cât a realizat PSD-ul, e treaba partidului să-și facă un calcul și să vadă cât a realizat din programul cu care a obținut cel mai mare scor al unui partid politic din Europa în 2016, 47-48% dintre români au votat atunci PSD-ul”, a declarat Bogdan Chirieac. 

”PNL-ul se duce pe panta PDL-ului”

Îm cadrul intervenției televizate, Bogdan Chirieac a explicat și riscul la care se supune PNL-ul în contextul alegerilor ce urmează. 

”Dacă PNL va câștiga alegerile, ceea ce nu-i un lucru ușor pentru că trebuie să treci de 1 septembrie cu majorarea pensiilor cu 40%. Riscul politic este exact riscul politic pe care l-a avut PDL-ul în 2012. Nu a mai candidat la locale în nume propriu. A făcut alianțe locale și nicăieri nu mai era culoarea portocalie, cu excepția lui Emil Boc la Cluj. Dacă PNL-ul nu majorează pensia cu 40% se va duce pe panta PDL-ului”, a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel