Urmărește emisiunea live


Reguli noi pentru șoferii care merg în Franța. Schimbări de legislație

Franța schimbă regulile pentru șoferi,în tentativa de a limita numărul accidentelor grave, scrie Le Figaro. Noile sancțiuni sunt menite a-i proteja și pe bicicliști.


Dispozitivele hands-free vor fi interzise la volan, din 30 iunie. Ministrul de Interne susține că folosirea căștilor sau a blue-tooth-ului împiedică șoferii să se concentreze și să audă zgomotele din trafic. Amenda este de 135 de euro și 3 puncte. Guvernul dorea, inițial,să crească amenda la 200 de euro, pentru folosirea dispozitivelor mobile.

Cât costă ”parcarea” pe pistele pentru bicicliști


Amenda pentru staționarea pe trotuare sau pe pistele pentru bicicliști crește de la 35 la 135 euro. Limita maximă a alcoolemiei în sânge pentru conducătorii auto începători (sun doi ani experiență) se reduce la 0,2 g/l de sânge.

Pe anumite drumuri, limita de viteză se reduce la 80 km/h, în loc de 90 de km/h, ca până acum. Din 31 decembrie s-a introdus experimental semnalizarea radarelor cu lumină roșie, pentru descurajarea vitezomanilor.
Guvernul a amânat o altă măsură inovatoare: posibilitatea de a conduce de la 15 ani, cu însoțitor, și de a lua carnetul la 17 ani. Propunerea a fost respinsă de asiguratori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel