Urmărește emisiunea live


Referendum Iohannis. Chirieac: Este INUTIL. Instanțele dau sentințe în acest sens

Președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că ar dori un referendum pentru modificarea Constituției, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu poate ocupa funcții în fruntea statului. Analistul Bogdan Chirieac spune că un astfel de demers este inutil din moment ce instanțele de judecată dau sentințe de suspendare a unor astfel de drepturi pentru oamenii politici. 

"Un asemenea referendum este inutil din următorul motiv: Acum, instanțele de judecată după ce dau sentința, îți spun dacă poți să ocupi funcții sau poți să candidezi, cum este cazul lui Adrian Năstase. Pe anumite perioade de timp, în anumite situații se pronunță o sentință și în acest sens. După ce s-a executat pedeapsa, există instituția reabilitării. Poate unul a furat o pâine în tinerețe. Asta nu înseamnă că toată viața trebuie să tragă pentru chestia asta. Legal în acest moment, chestiunea este perfect reglementată. Putem face un referendum în care să întrebăm dacă dorim sau nu să încălcăm actuala Constituție și sigur, rezultatul va fi interesant," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Ce a spus președintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, întrebat despre posibilitatea ca în viitorul Executiv să facă parte şi persoane cercetate penal, că astfel de persoane nu au ce căuta în fruntea statului. Întrebat dacă i-a transmis această poziţie şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la consultările de la Cotroceni, el a răspuns că această opinie este foarte bine cunoscută şi că principiul integrităţii ar trebui să se regăsească în Constituţie.

"Această poziţie a mea este foarte bine cunoscută. Din păcate, ea încă nu se regăseşte încă în Constituţie, dar consider că trebuie să facem cu toţii împreună un efort de îmbunătăţire a acestei situaţii. De aceea am propus şi când am fost la CSM că dacă tot ne apucăm să discutăm despre Constituţie şi ce trebuie să facem mai bine acolo, atunci eu consider că principiul integrităţii trebuie să fie înscris chiar în Constituţie", a afirmat Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel