EXCLUSIV  Reducerile din magazine versus pomana de la mall Afi. Reacția unei femei ”cu bani”

somon
somon

Conceptul de a da pomana pare greu de înțeles la București, în ”marile” mall-uri.

O doamnă la vreo 45 de ani, blondă, frumoasă tot fixa astăzi cu privirea o tânără aflată la coadă la un restaurant din mall Afi. După ce fata, care ținea în brațe mai multe sacoșe, a comandat ce a vrut, femeia s-a apropiat de ea și i-a zis: ”plătesc eu, dacă nu te superi, vreau să dau de pomană”. Tânăra a acceptat, iar femeia a continuat: "Am mai încercat să dau pomană și unei doamne, dar m-a refuzat, mi-a zis că nu are nevoie, că ea are bani". Ce legătură are Sulla cu prefectura? Femeia i-a luat, în plus, față de ce-și comandase fata, încă un meniu cu somon și alte bunătăți. A zis Bogdaproste și și-a văzut de drum fiind parcă mulțumită că a putut să facă un lucru cât de mic pentru un suflet care nu mai este. ”A primi pomană nu are nicio legătură cu a avea sau nu bani. Știu cum e să pierzi pe cineva drag, așa că primesc cu drag pomana”, a spus fata și a plecat mai departe.

Dar revenind, de ce nu mai acceptăm că există și oameni de bună-credință care nu vor altceva decât să împartă pentru omul iubit pe care l-au pierdut? De ce sărim și spunem că nu avem nevoie de pomană pentru că noi avem bani? Nu era o donație, nu venise cu un plic de bani, ci practic cu două farfurii cu mâncare.

Ce legătură are una cu alta? Pomană se dă cui vrei, când vrei. Poate acel cineva căruia X îi dă de pomană îi amintește de omul pe care l-a pierdut. Se dă de pomană oricui simț, oricând simți. Dacă poți să faci un bine, fă-l! Nu ține cont de reguli, dar nici nu călca în picioare bunătatea unui om.

Știm să ne plimbăm cu sacoșele pline prin mall, dar ni se pare deplasat să primim pomană pe sistemul că noi avem bani. Habar n-am când ne-am transformat din oameni în roboți. Dar vine o zi când pierdem și noi, ăștia strălucitori, pe cineva drag și abia atunci realizăm cât contează să dăm ceva pentru sufletul lui, fix cui simțim noi!

Nu știu cine este doamna blondă de la mall Afi care astăzi în jurul orei 12:00 dădea de pomană, dar sper să mai existe și altele ca ea.

Și da, sunt oameni cărora nu le place festivismul de la obișnuitele pomeni unde se adună lumea în memoria mortului. Fiecare înțelege conceptul de pomană fix cum vrea, important e să fie din suflet.

Învățați să și primiți lucruri și pentru suflet în pauzele de alergat după reduceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel