Redeschiderea Muzeului "Antipa", amânată pentru iunie

muzeul-antipa3
muzeul-antipa3

Redeschiderea Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" din Capitală, care trebuia să aibă loc în aprilie, a fost amânată pentru iunie, din cauza unor "decalaje de plăţi", au declarat reprezentanţii Ministerului Culturii.

"Au existat nişte întârzieri la plăţile către cei care se ocupă de renovare şi modernizare. Din această cauză, lucrările au stagnat o perioadă, fapt ce îi împiedică pe reprezentanţii muzeului să-l redeschidă luna aceasta. Vor mai fi întârzieri de aproximativ o lună şi jumătate", spune consilierul ministrului Culturii, Radu Enache.

Lucrările de modernizare a muzeului se ridică la aproximativ 13 milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate, în parte, dintr-un împrumut acordat Ministerului Culturii, în 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar restul, de la bugetul de stat.

Iniţial, redeschiderea muzeului a fost anunţată pentru toamna anului trecut, însă, potrivit reprezentanţilor ministerului Culturii, au fost câteva probleme legate de prezervarea exponatelor, dar şi de firma care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare.

După demararea lucrărilor de modernizare la Antipa, în 2009, au existat nemulţumiri în rândul unei părţi a angajaţilor muzeului. S-a reclamat neglijenţa muncitorilor în timpul transportării exponatelor şi "nepăsarea" conducerii faţă de această situaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel