VIDEO Record mondial la dans. Zeci de mii de oameni au dansat în același timp

Cel puţin 65.000 de indonezieni au dansat la Jakarta în căutarea unui record mondial.

La manifestare a participat inclusiv preşedintele indonezian, acolo unde cel puţin 65.000 de persoane au luat parte duminică la un dans folcloric la Jakarta, un record privind participarea numărului de figuranţi, potrivit autorităţilor locale, cu scopul promovării Jocurilor Asiatice 2018 ce vor avea loc peste două săptămâni în Indonezia, relatează AFP.

Aranjaţi pe două rânduri, bărbaţi şi femei îmbrăcaţi în alb şi roşu - culorile drapelului indonezian - au dansat 'poco poco', un dans tipic din regiunea Manado, din nordul insulei Sulawesi. Preşedintele indonezian, Joko Widodo, şi soţia sa Iriana, alături de membri ai guvernului, au participat la acest eveniment care s-a desfăşurat în parcul monumentului naţional Monas şi pe bulevardele oraşului la 06:00 ora locală, pentru a evita căldura tropicală a zilei.

VIDEO

Dans poco-poco

'Am realizat un dans poco-poco de masă cu participarea a 65.000 de persoane, stabilind un nou record mondial pentru a demonstra că acest dans provine din Indonezia', a declarat şeful poliţiei naţionale, Tito Karnavian, care a luat parte şi el la aceste eveniment alături de sute de poliţişti, militari, deputaţi şi de studenţi. Nicio informaţie nu a fost dată cu privire la un eventual precedent record.

2018 Asian Games, la care sunt aşteptaţi aproximativ 11.000 de atleţi din aproximativ 40 de discipline sportive, se vor desfăşura în perioada 18 august-2 septembrie la Jakarta şi Palembang, oraş din sudul insulei Sumatra. Este vorba de cel mai mare eveniment sportiv după Jocurile Olimpice.

Vezi și: Incendiu Untold 2018. De la ce a pornit incendiul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel