Record de zboruri. Cea mai aglomerată rută aeriană

Asia are, în prezent, 14 dintre primele 20 de legături aeriene internaţionale cele mai frecventate din lume.

Ruta aeriană cu cele mai multe zboruri zilnice este cea dintre Singapore şi Kuala Lumpur.Anul trecut au fost înregistrate pe această rută peste 30.500 de zboruri, potrivit unui studiu citat de AFP. 

În medie, 84 de zboruri de circa o oră au loc cotidian între cele două oraşe deservite de mai multe companii aeriene precum Singapore Airlines, Malaysia Airlines sau AirAsia, indică acest studiu realizat de societatea de analiză a transportului aerian OAG. 

O legătură feroviară de mare viteză construită pentru a lega Singapore de Kuala Lumpur ar urma să fie finalizată în 2026, ceea ce va permite reducerea duratei călătoriei terestre la 90 de minute. 

[citeste si]

În prezent, călătoria terestră durează de la patru până la cinci ore

Asia are în prezent 14 dintre primele 20 de legături aeriene internaţionale cele mai frecventate din lume, adaugă OAG, o societate cu sediul la Londra. 

Alte două leagă oraşe europene, două oraşe din America de Nord, una leagă America de Nord de Europa şi ultima două destinaţii din Orientul Mijlociu, potrivit aceleiaşi surse. 

După cea dintre Singapore şi Kuala Lumpur, cea de a doua cea mai frecventată legătură aeriană a fost cea dintre Hong Kong şi capitala taiwaneză Taipei, cu 28.887 de zboruri într-un an până la finalul lui februarie, urmată de Jakarta-Singapore, cu 27.304 zboruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel