Recep Erdogan a renunțat la discurs în timpul vizitei în Germania

Erdogan, Turcia
Erdogan, Turcia

Recep Erdogan a renunțat să țină un discurs în fața turcilor din Germania.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a renunţat la intenţia sa de a susţine un discurs în faţa a mii de turci din Germania, în timpul vizitei pe care o va întreprinde săptămâna viitoare în această ţară, intenţie care a atras critici în ultimele săptămâni, informează joi dpa.

"Un discurs major într-o sală nu este planificat", a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei Turciei de la Berlin, Refik Sogukoglu.

În Germania locuiesc milioane de persoane cu rădăcini turceşti, însă organizarea de mitinguri politice turceşti în Germania rămâne un subiect sensibil după ce lui Erdogan i s-a interzis să se adreseze, în legătură video directă, unui număr de circa 40.000 de susţinători ai săi în cadrul unui miting la Koln, în 2016.

Tensiuni între cele două state

Relaţiile turco-germane traversează puternice tensiuni după represaliile politice iniţiate ca urmare a loviturii de stat eşuate împotriva lui Erdogan. Au alimentat controverse în special o serie de arestări ale unor cetăţeni germani în Turcia, chiar dacă ambele părţi urmăresc acum o detensionare diplomatică.

Pe agenda vizitei lui Erdogan, care se va desfăşura la invitaţia preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier în 28-29 septembrie, figurează o recepţie cu onoruri militare, un banchet oficial, precum şi întrevederi cu Angela Merkel, cancelarul federal.

Totodată, demonstraţii ale oponenţilor lui Erdogan sunt planificate să aibă loc la Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel