Răzvan Dumitrescu, întrebare către Adrian Năstase. Scenariu alarmant despre România

Fostul premier Adrian Năstase a declarat la interviul DC News Live, răspunzând unei întrebări tranșante adresate de jurnalistul Răzvan Dumitrescu, că, pentru România, cea mai bună apărare în noul context geopolitic o reprezintă o diplomație bună și o politică de bună vecinătate.

Adrian Năstase a fost întrebat de Răzvan Dumitrescu dacă România ar putea fi monedă de schimb la un moment dat în jocul geopolitic extrem de dur, în contextul în care în mediul online există numeroase comentarii alarmiste privind acest subiect. 

Citește și: Năstase: Noi stăm cu pantalonii în vine orice solicită americanii

"Eu nu cred, pentru că lucrurile s-au schimbat foarte mult în condițiile gobalizării. Rușii nu mai au nevoie de noi teritorii, au teritorii suficiente. Capacitatea lor de control se dezvoltă în plan economic, în plan financiar, în zonele de informații. Rușii au trecut deja peste noi, sunt pe toată Costa de Azur în Franța. Dacă te duci acolo la restaurante, este întotdeaua un anunț: vorbim rusește. N-au nevoie de teritorii, au deja capacitate de a acționa global și de a acționa și în Europa. Numai dacă sunt provocați vor genera un atac pozițional. Sigur că militarii au nevoie în permanență de mai multe arme ca să facă mai mulți generali. Pentru că dacă nu ai arme din astea, numărul de generali este mai mic. (...)

Trebuie să fim conștienți că cea mai bună apărare o reprezintă o diplomație bună și o politică de bună vecinătate. Noi nu putem să fim în permanență avocatul liniilor dure, conservatoare din SUA în relația cu Rusia. Ăsta este de fapt mesajul principal. Noi trebuie să fim avocatul propriilor noastre interese", a replicat Adrian Năstase. 

Declarația integrală de la minutul 22:35

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel