Război Siria. SUA condamnă Rusia și Iranul

SUA
SUA

Statele Unite "condamnă ofensiva regimului" sirian împotriva enclavei rebele Ghouta Orientală, "susţinută de Rusia şi Iran", a afirmat Casa Albă la sfârşitul săptămânii trecute într-un comunicat, potrivit AFP. 

"Statele Unite condamnă ofensiva pe care regimul Al-Assad, susţinut de Rusia şi Iran, o desfăşoară împotriva populaţiei din Ghouta Orientală", a declarat preşedinţia americană. 

De asemenea, Casa Albă a acuzat Moscova că ignoră rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU votată la 24 februarie, cerând un armistiţiu de 30 de zile în Siria, şi a afirmat că Rusia ucide "civili nevinovaţi sub falsul pretext al operaţiunilor antiteroriste". 

Mii de civili, uciși 

"Rusia şi regimul sirian au utilizat aceeaşi combinaţie de minciuni şi folosirea nediscriminată a forţei pentru a izola şi distruge Alepul în 2016, unde mii de civili au fost ucişi", a acuzat administraţia de la Washington, îndemnând forţele pro-regim "să înceteze imediat vizarea infrastructurilor medicale şi a civililor în această campanie brutală din Ghouta Orientală". 

Preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, a avertizat duminică seară că ofensiva împotriva enclavei rebele situate la porţile Damascului "va continua", după două săptămâni de bombardamente sângeroase pentru civili şi lupte la sol care i-au permis să cucerească peste un sfert din enclavă. 

În total, 34 de civili au fost ucişi duminică în bombardamente ale forţelor siriene asupra regiunii Ghouta Orientală, a anunţat la Beirut Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel