Război Siria. Donald Trump: NU este un obstacol

Un reprezentant al Misiunii permanente a Rusiei pe lângă ONU a declarat că președintele american, Donald Trump, i-a asigurat pe ambasadorii Consiliului de Securitate că soarta președintelui sirian, Bashar al-Assad, "nu este un obstacol" pentru a pune capăt conflictului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump, care îl catalogase drept "măcelar" pe Al-Assad anterior, a afirmat la un prânz luni la Casa Albă, la care au participat 15 ambasadori ai Consiliului, că revine poporului sirian să-și decidă soarta, susține reprezentantul rus Petr Iliicev.

"El (Trump) a spus că viitorul lui Al-Assad nu este un obstacol", a subliniat Iliicev.

Potrivit lui Donald Trump, "nu este important dacă (Al-Assad) rămâne sau pleacă. Sunt importante procesul politic, încetarea vărsării de sânge, a ostilităților (...). Și apoi poporul să decidă", a adăugat diplomatul rus.

Negocierile sub egida ONU destinate să pună capăt războiului civil care durează de șase ani în Siria sunt blocate în prezent, opoziția cerând plecarea lui Al-Assad înainte de orice acord de pace.

Rusia, aliat ferm al regimului sirian, insistă asupra faptului ca soarta lui Bashar al-Assad să fie decisă prin alegeri prevăzute în cadrul tranziției politice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel