Război comercial SUA-China: Noi restricții americane

Donald Trump
Donald Trump

 Departamentul Trezoreriei din SUA pregăteşte măsuri restrictive care ar bloca firmele cu cel puţin 25% acţionariat chinez de la cumpărarea de companii americane cu 'tehnologie semnificativă industrial', a declarat duminică un oficial guvernamental aflat la curent cu această chestiune, relatează Reuters. 

Oficialul, ale cărui comentarii confirmă un articol din Wall Street Journal, a subliniat că pragul privind acţionariatul chinez s-ar putea schimba înainte de anunţarea restricţiilor vineri. 

Decizia marchează o nouă escaladare a conflictului comercial al preşedintelui Donald Trump cu China, care ameninţă să afecteze pieţele financiare şi creşterea la nivel global.

Restricții în domenii-cheie  

Restricţiile de investiţii impuse de Trezorerie ar urma să vizeze sectoare-cheie, inclusiv unele pe care China încearcă să le dezvolte ca parte a planului său industrial 'Made in China 2025', a mai spus oficialul american. 

Printre obiectivele sale, planul urmăreşte să modernizeze capacităţile Chinei în domenii precum tehnologiile avansate ale informaţiei, aerospaţial, inginerie marină, farmaceutic, vehicule electrice avansate, robotică şi alte industrii de înaltă tehnologie. 

Wall Street Journal a mai scris că Departamentul american al Comerţului şi Consiliul Naţional de Securitate propun controale 'întărite' asupra exporturilor pentru a preveni ca astfel de tehnologii să fie exportate în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel