Răspunsul PMB, acuzată de defrișarea copacilor din Tineretului: E în deplină legalitate

parcul-tineretului-flickr
parcul-tineretului-flickr

Nicușor Dan acuză Primăria Capitalei că ar fi dat recent un aviz pentru defrişarea mai multor copaci din Parcul Tineretului, pentru construirea unor blocuri. PMB neagă acuzațiile aduse și susține că a emis un aviz de defrișare în deplină legalitate, terenul în cauză nefăcând parte din Parcul Tineretului. 

Terenul în cauză nu face parte din Parcul Tineretului, este proprietate privată și nu este încadrat ca spațiu verde. În spațiul public au circulat informații eronate sau insuficient documentate și au fost atribuite Primăriei Capitalei etichete pe care le respingem ferm.

Cu privire la situația terenului situat în str. Pridvorului nr. 34-34A, sector 4, precizăm:

Primăria Capitalei a emis avizul de defrișare pentru un teren încadrat în subzona M2 – „subzona mixtă cu clădiri având regim de construire continuu sau discontinuu şi înălţimi maxime de P+14 niveluri cu accente înalte peste 45 metri” şi parţial L1a – “zona destinată locuinţelor individuale şi colective mici”.

Terenul se află în proprietatea privată a unei persoane juridice și nu face parte din Parcul Tineretului, așa cum se afirmă în luările de poziție la care facem referire și pe care le respingem. Incadrarea, din punct de vedere urbanistic, este reglementată prin P.U.Z. aprobat în anul 2012 (HCGMB nr. 7/2012).

Menţionăm că această încadrare urbanistică nu este similară cu cea a terenului din str. Pridvorului nr. 28, încadrat în categoria V1a – parcuri.

Cu privre la emiterea avizului de către PMB:

PMB a emis avizul de defrișare, la solicitarea proprietarului, cu respectarea legii. În aceste condiții, un eventual refuz de emitere a avizului putea constitui un abuz din partea autorității publice,  având în vedere că:

·      Cererea și dosarul aferent au fost depuse cu stricta respectare a prevederilor legale;

·     În compensarea celor 64 de exemplare de arbori defrișați s-au plantat/se vor planta un număr de 640 de arbori fapt ce conduce la creşterea semnificativă a numărului de arbori tineri din zonă, înlocuind arborii bătrâni, supuşi degradării biologice. Direcţia de Mediu a solicitat proprietarului terenului dovada achiziționării celor 640 de arbori, precum şi a serviciilor de întreţinere a materialului dendrologic de către ADP sector 4 pe o perioadă de 6 luni. Cerința a fost îndeplinită - prin prezentarea facturii şi a protocolului de plantare;

· Avizul a fost postat pe site-ul PMB, spre consultare publică, în perioada 15-17.05.2018, perioadă în care nu s-a înregistrat nicio obiecţie legată de respectivul aviz.

·  Avizul a fost emis cu respectarea prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor şi ale HCGMB nr. 304/2009 privind aprobarea Normelor de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

 Cu privire la adresa PMB din 2017:

PMB nu și-a schimbat punctul de vedere din 2017 până în prezent, așa cum s-a afirmat în spațiul public. Documentul invocat menționează clar că PMB a solicitat proprietarului: “să se adreseze Agenției pentru Protecția Mediului în vederea reanalizării documentației.”

Conform Agenției, care a emis Decizia etapei de încadrare, „terenul nu intră sub incidenţa H.G. 114/2001 privind spaţiile verzi, deoarece acesta se află în zona M2 şi nu este intabulat ca spaţiu verde, precum şi (...) nu este amenajat ca spaţiu verde”, se arată într-un comunicat trimis DCNews.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel