Rareș Bogdan, bucuros de scorul de 44% din sondaje. ”La locale PNL va lua un scor spre 30%, iar PSD va sări de 30%”

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Rareș Bogdan a comentat rezultatele sondajului INSCOP privind alegerile.

Rareș Bogdan a comentat rezultatele sondajului INSCOP privind alegerile, afirmând că acestea sunt îmbucurătoare având în vedere că încă nu a început campania electorală. Totodată, prim-vicepreședintele PNL, a susținut că la alegerile locale partidul său va "lua un scor spre 30%, iar PSD va sări de 30%".

"Am un sondaj de opinie care nu cred că vă va bucura prea tare. Sondajul de opinie spune că în urma acestei alianțe pentru europarlamentare, procentele, avem iată această inițiativă de vot la alegerile europarlamentare, nu se adună, așa cum probabil sperați, să se ajungă la 51-52%. Avem aici alianța PSD-PNL cu 43,7%, AUR - 20,6%, Alianța Dreapta Unită - 13,6%, SOS România - 6,4%, UDMR - 3,9 etc. Dar uitați-vă că mai am ceva. Dacă ne uităm cum votează oamenii la locale, deci acesta este votul la europarlamentare, aici este foarte interesant de comparat, "dacă duminica viitoare vor fi organizate alegeri locale și ar participa următoarele partide politice și alianțe, dvs candidații cărui partid ați vota pentru Consiliul Local al comunei dumneavoastră?", 30,6 - PSD, PNL - 25,6. Deci separat aveți pe votul politic 55,7%, aveți un procent mult mai mare decât procentul pe care îl aveți ca alianță. Nu vă încurcă lucrul acesta?", a întrebat Mihai Gâdea.

Rareș Bogdan: Este mai mult decât îmbucurător

"Vă voi uimi. Procentul de 44% pe care îl are alianța astăzi în cercetările sociologice este mai mult decât îmbucurător având în vedere că nu am început campania. La 44%, după redistribuire, numărul de mandate sare de 50%, adică obținem cele 17 mandate pe care ni le dorim minime la Parlamentul European. Părerea mea, luați-o ca o chestiune personală, nu ca o asumare a coaliției, a alianței, este că vom obține 19-20 de mandate după redistribuire. De ce? Pentru că ceea ce se întâmplă este situația cu aleșii din 1250 de comune, din peste 100 de orașe pe care le are PNL, din 17 președinți din consilii județene, respectiv 15 mari reședințe de județ. PSD, în cealaltă parte, are 20 de președinți de consilii județene, are undeva la 1400 de primari și undeva la 13-14 reședințe de județ.

În momentul în care lume va înțelege că această listă comună la europarlamentare este o listă a dezvoltării, a stabilității și este una pro-europeană după modelul colaborării dintre PPE și S&D, cele două mari familii politice în guvernarea Europei, vor înțelege că nimic nu ne face să ne contopim, fiecare rămâne cu individualitatea sa, noi rămânem cu ideologia liberală, ceilalți cu ideologia social-democrată, dar sunt momente în istoria unei țări în care trebuie să fim extrem de asumați, extrem de maturi și să ne gândim că această țară are nevoie de stabilitate mai mult decât oricând.

Dacă lucrurile arată înainte cu 3 luni de alegeri așa cum ați prezentat cu acest sondaj, părerea mea este că nu va face altceva decât să creștem acel procent pe lista comună, iar la locale PNL va lua un scor spre 30%, iar PSD va sări de 30%, adică vom deține împreună undeva la 80% din administrațiile locale din România. Dar noi nu mergem pe liste comune la alegerile locale, acolo mergem separat", a spus Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel