Urmărește emisiunea live


Raport de țară. Eugen Teodorovici, răspuns către Comisia Europeană

Autorităţile din România vor trimite un răspuns, până la jumătatea lunii aprilie, la raportul de ţară realizat de Comisia Europeană, în care se vor menţiona măsurile cuantificabile ce vor fi luate, a anunţat, miercuri, Eugen Teodorovici.

'Un răspuns la acest raport de ţară (lansat în martie n.r.) se va transmite de România până la finalul lunii aprilie. Noi vom prinde un set de măsuri cuantificabile şi cu termene clare de realizare în care vom arăta cum vom menţine sub 3% acest deficit. Sunt o serie de măsuri care par la prima vedere reformatoare, greu de realizat, care se discută de ani de zile, că vorbim de reforma ANAF, reducerea evaziunii fiscale, care se vor menţiona la acest document de răspuns la raportul de ţară. O să vedeţi o serie de măsuri pe reforma ANAF, vorbim de partea de vămi, o să mă ocup personal marii contribuabili, zona de Bucureşti, că ponderea principală aici este. Doresc o reformă radicală în această parte a administrării fiscale', a spus Teodorovici.

Tratament egal în Europa

El a precizat că îşi doreşte un tratament egal în Europa, iar în acest sens a dat exemplul transportatorilor auto. 'La nivel european îmi doresc un tratament egal. Dacă vorbim de transportatorii auto, este o zonă în care companiile din România sunt ţinte una câte una. Logica familiei europene este să te iubeşti mai mult pe tine decât pe ceilalţi. Îmi doresc să ne iubim întâi pe noi decât pe ceilalţi. Îmi doresc să fim mai puţin latini decât suntem astăzi, adică mai pragmatici, cum sunt şi ceilalţi. Atunci când simţim că respectul faţă de noi nu este ca şi pentru celelalte state să o spunem foarte clar cu argumente', a precizat ministrul Finanţelor.

[citeste si]

De asemenea, Teodorovici a spus că vrea să vadă 'ce înseamnă risc de ţară', dând de înţeles că nu vede aşa ceva în România.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel