Ramona Chiriac se retrage. Oana Popescu Zamfir: S-a compromis oricum. A ajutat AUR şi SOS

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Oana Popescu Zamfir, expertă în relații internaționale și director al Global Focus Center, a comentat decizia de retragere a Ramonei Chiriac de pe lista de la europarlamentare.

"Ramona Chiriac s-a compromis oricum şi nu se mai poate întoarce la conducerea Reprezentanței Comisiei Europene în România. Conflictul de interese, pe care nu l-a respins de la bun început, este inacceptabil şi este o problemă de imagine şi pentru Comisie, care ar trebui sancţionată.

Ce credibilitate mai poate avea şefa Reprezentanței CE, care ar negocia în numele UE cu coaliţia de guvernare din România… în numele căreia urma să candideze în alegerile europene?! Cum ar fi să candideze ambasadorii altor state membre la funcţii în România? Am mai putea avea încredere ca un diplomat din MAE să reprezinte corect interesele României în Austria, de pildă, ca ambasador, dacă apoi s-ar folosi de poziţia lui ca să candideze în alegerile interne din Austria?!

Tot episodul a fost penibil de la bun început şi a hrănit exact retorica celor care caută să decredibilizeze UE în România. Ramona Chiriac a ajutat, de fapt, AUR şi SOS - Simion şi Sosoaca tre’ să zică bogdaproste", a scris Oana Popescu Zamfir pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel