Ramona Chiriac nu mai candidează. Se retrage de pe lista PNL - PSD pentru europarlamentare. Bogdan Chirieac, prima explicație

foto: Ramona Chiriac, Facebook
foto: Ramona Chiriac, Facebook

Ramona Chiriac nu mai candidează la europarlamentare. "Nu avea ce să caute în fruntea listei. Orgolii absurde!" a comentat analistul politic Bogdan Chirieac.

Ramona Chiriac, șefa Reprezentantei Comisiei Europene în România, a fost eliminată de pe lista candidaților la europarlamentare. Motivul? Nu a dorit să se înscrie în niciunul din cele două partide politice, respectiv PSD/PNL, fapt confirmat din tabăra social-democraților de Gabriela Firea: "A avut o discuție doar cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu, fără a se anunța motivul, doar ni s-a transmis dorința domniei sale de a rămâne în postura în care se află acum și că are alte proiecte. Nu ni s-au dat nouă detalii”. 

Confirmarea a venit și pe X:

Lista va fi deschisă acum de Mihai Tudose.

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu primele reacții:

"Doamna Ramona Chiriac nu aducea niciun plus listei respective. Era o cvasinecunoscută, diplomat care nu s-a evidențiat cu nimic și care nu se știe cum a ajuns în fruntea unei liste de europarlamentari, dând o notă de neseriozitate pentru amândouă partidele politice. La Bruxelles trimiți politicieni cu experiență, cu doctrină, care pot să ajute Uniunea Europeană din care face parte și România. Poate că doamna are niște merite deosebite, dar nu le-a cunoscut nimeni. Și nu avea ce să caute în fruntea listei!

PSD-ul e înaintea PNL-ului în sondaje. Nu e un secret. Ar fi câștigat sensibil mai mult. Nu e nimic anormal ca lista să fie deschisă de un PSDist, domnul Mihai Tudose, mai ales că a fost și prim-ministru. Al doilea pe listă este cel mai popular de la PNL, domnul Rareș Bogdan. Dacă sunt astfel de orgolii absurde la lista de europarlamentari, păi cum o să fie la prezidențiale sau la parlamentare? Nici nu vreau să mă gândesc!" a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Victor Ciutacu a comentat, de asemenea: "Poate doamna Chiriac sau cei care au pus-o în fruntea listei la europarlamentare n-au aflat că și în România sau în întreaga UE respectarea legii e obligatorie. Chiar și a celei electorale. Știți ce scrie în legea electorală? Că orice candidat care e pe o listă de partid trebuie să fie membru de partid. Dacă pui un independent riști să-ți invalideze lista Biroul Electoral Central.

Doamna Chiriac a considerat că e sub demnitatea ei să se înscrie în oricare dintre cele două partide ale alianței de guvernământ, motiv pentru care i s-a mulțumit politicos și, cum spune cântecul - "Ramona has left de building".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel