Radu Boroianu, noul vicepreședinte CNMR pentru cultură

Coaliția Națională pentru Modernizarea României  își întărește astăzi reprezentativitatea în aria culturii prin noul  Vicepreședinte CNMR, Radu Boroianu- o personalitate distinsă a societății noastre, remarcată prin impresionanta sa activitate profesională desfășurată. 

Între 1991-1992 domnul Radu Boroianu a fost secretar de stat in Ministerul Culturii, în 1997 a fost numit ambasador al României in Elveția, senator ales in legislatura 1996 – 2000 iar în 2005 este numit secretar de stat pentru francofonie și de asemenea   între 2013 si 2014 a ocupat funcția de secretar de stat in Ministerul Culturii. Noul Vicepreședinte CNMR, domnul Radu Boroianu a avut colaborări cu teatre din țară si străinătate, cu Televiziunea Română și Teatrul Radiofonic, a publicat cronici și eseuri teatrale, traduceri și studii introductive în volume din literatura franceză. A fost regizor de teatru și director artistic la teatrele Țăndărică, Ion Vasilescu si Al. Davila (intre 1968 - 1990). 

A fost distins cu ordinul Cavaler al Legiunii de Onoare - Franța 1998 si cu Ordinul National "Pentru Merit" în grad de Comandor (1 decembrie 2000).

Alăturarea domnului Boroianu confirmă preocuparea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României pentru dezvoltarea societății românești prin redescoperirea valorilor sale identitare. Cultura reprezintă unul din elementele de bază ale identității naționale și va preocupa CNMR atât pentru anul 2018 cât și pentru anii care urmează. Radu Boroianu este o personalitate recunoscută intern și internațional pentru activitatea sa în domeniul cultural și va contribui la realizarea și implementarea unui plan de măsuri pentru aducerea elementului cultural în atenția tuturor generațiilor de români indiferent de vârstă, a declarat președintele CNMR Alexandru Cumpănașu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel