Putin, miting uriaș pe stadion. Cu cât a plătit aplaudacii

foto: kremlin.ru
foto: kremlin.ru


Partidul lui Vladimir Putin a organizat, săptămâna trecută, singurul miting electoral cu participarea președintelui din campania pentru prezidențiale.

Au asistat circa 80.000 de persoane pe stadionul Lujniki, din Moscova, iar peste 50.000 de simpatizanți ar fi urmărit discursul pe ecrane amplasate în afara stadionului. Echipa de hochei a Rusiei, care s-a întors cu medalia de aur de la Olimpiada de Iarnă, a fost alături de ”țar”, la întrunire participând și alte nume mari din mediul artistic și sportiv moscovit. Putin a avut un discurs naționalist, centrat în jurul ideii ”aici  (în Rusia) au trăit strămoșii noștri, aici vor trăi copiii și nepoții noștri”. 

Presa de opoziție susține, însă, că majoritatea suporterilor erau, în realitate, funcționari guvernamentali, obligați să vină pe stadion, dar și angajați ai unor firme private care au primit ordin să asigure public la ceremonia de lansare a candidaturii lui Putin. Kremlinul controlează strict firmele private, atât prin comenzi de stat, cât mai ales prin instituțiile de forță (corupția și abuzurile sunt răspândite pe scară largă, iar patronii se aliniază Puterii, pentru s-ași păstra afacerile și libertatea).

Mai mult, cu câteva zile înainte de miting, site-urile de recrutare a forței de muncă au postat anunțuri de angajarea a unor aplaudaci pentru ceremonie. Pentru câteva ore de stat în freig și ceva entuziasm arătat la discursul lui Putin, aplaudacii au primit 500 de ruble (circa 9 euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel